Италия е една от държавите с най-ниски нива на раждаемост

...
 Италия е една от държавите с най-ниски нива на раждаемост
Коментари Харесай

Италия се бори с ниска раждаемост

 Италия е една от страните с най-ниски равнища на раждаемост в Европейския съюз. Справянето с рецесията е една от главните политики на държавното управление, както и главен приоритет на ръководещата партия " Италиански братя ". Двудневна конференция в Рим дава опция за обсъждане на изключителната обстановка в демографията.  Млади деятели нападнаха държавните ограничения против абортите и прекъснаха за малко форума. Показателно за мощното политическо разделяне по въпроса. 
Това е проблем, който засяга целия политическото пространство, само че също по този начин и всички обществени групи - от имигрантите до възрастните хора.
Джиджи де Пало, Фондацията за раждаемостта 

Според специалисти, в случай че наклонността се резервира, 59-милионното население на Италия може да намалее с съвсем 1 млн. души до 2030 година Според последни данни, оповестени от националната статистическа работа, междинният брой деца на жена е намалял от 1,24 на сто през 2022-а до 1,2 на сто през 2023 г. Застаряването на популацията основава проблеми за пенсионната и здравната системи.

 
От 2008 г. до през днешния ден сме изгубили към 200 000 новородени. Спадът в ражданията датира отпреди 30 години. 
Сабрина Прати, общоприет шеф на ISTAT

Само през 2023 година държавното управление е отделило към 1 милиарда евро за ограничения за стимулиране на дамите, решили да основат семейство. 
Говорим за доста мъчно предизвикателство с исторически размери за целия западен свят. В идеалния случай Европа би трябвало да се намеси, като призове за организиране на междуправителствена конференция по този въпрос. 
Адриано Бординьон, ръководител на Националния конгрес на фамилиите
Опозиционните партии настояват, че държавното управление би трябвало да направи повече за увеличение на раждаемостта. А специалистите споделят, че последният бюджет не включва задоволително ограничения за справяне с казуса. Мнозина обаче са съгласни с едно: през последните няколко десетилетия държавните управления не съумяха да изградят солидна тактика за справяне с демографския спад в Италия или най-малко да предотвратят по-нататъшното понижаване на раждаемостта в страната.
Джорджа Орланди - сътрудник на Euronews в Рим 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР